Сучасна українська література. Світлана Поваляєва — Орігамі-блюз. Рецензія на книгу. «Как ета панімать тваю?!!!?» або «ШО ЦЕ БУЛО?»

Сучасна українська література. Світлана Поваляєва - Орігамі-блюз. Рецензія на книгу. "Как ета панімать тваю?!!!?" або "ШО ЦЕ БУЛО?"

Йуху!!!!!!!! Дочитав я НАРЕШТІ цю вєсчь! Цю магічну книженцію, яку носило всіми вітрами, потягами, протягами, маршрутками, троллєйбусами, калюжами, рюкзаками й руками поки аж вона не потрапила до моїх загребущіх лап. Чуму магічна? Все дуже просто. За словами попередньої читачки, що саме й дала мені книжку, ні вона, ні жоден з попередніх героїв-книгофілів не спромігся прочитати це ані на сторіночку далі 50-ї сторінки. Про що також красномовно свідчив стан перших 50-ти сторінок і всіх останніх (ці частини виразно відрізнялись, хоча й стан всієї книжки в цілому був схожий на стан літака льотчика-камікадзе, який щойно протаранив весь Перл Харбор самотушки). Я ж одразу вирішив, що будь що ЗРОБЛЮ ЦЕ — ДОЧИТАЮ до кінця. Було то влітку. Десь так в червні, кажись. І ось, АЛІЛУЙА!!! Кінець вересня відзначився моєю цілковитою перемогою над тим, що здавалося б вже разів зо триста перемагали.

Так от. Уважно придивись до фото вгорі посту. Бачиииш?!!! Думаю, що ця книга має постачатись до книгарень ВЖЕ в такому вигляді, тому що їй так ну дуже личить. Одразу скажу, що я не маю на увазі, що це якесь цілковите лайно, нє. Просто це або щось настільки глибоке й геніальне, що я до нього ще не доріс, або щось настільки тупезне й бридотне, що саме така трешова обкладинка потрібна цьому виданню. Я ще сам не визначився який варіант сюди тулиться більш впевнено. Та й навряд чи визначусь коли-небудь. Бож з одного боку, може всі ті попередні читачі просто спизділі, що їм не надто подобається, тому що саме така затягана до ганчірного стану обкладинка, та й уся книга, зазвичай свідчать про те, що зміст як мінімум охуєнний і подобається всім без винятків. Може й так, ху ноуз? Саме тому, власний досвід читання цих сторінок став таким важливим для мене. Це просто перетворилося на ДІЛО ПРИНЦИПУ чи як там його ще звуть.

Отже. Думаю треба почати вже шось висловлювати більш конкретне. Я вже чую десь здалеку скрегочучі звуки зубів всіх, хто мене зараз ненавидить з будь яких причин, але, все ж таки, я, як завжди, продовжу, бож мені, як завжди, як то кажуть, СРАТЬ.

Про авторку. Ну, авторка мене вбила. І, все ж таки, скоріше вбила чимось прикольним, аніж чимось огидним, я навіть гадки не маю що в неї коїться в голові, але мені це точно сподобалось. Ну, тому що ж обожнюю я всіх шизанутих людей! Правда.

Про сюжет. Знову ж таки, може я просто НЄ ШАРЮ, але, як на мене, сюжету НЕМАЄ. І це, деякою мірою, теж кльово. Або, як мінімум, оригінально. Тому, можна сказати, теж плюс, хвала моїй всеядності.

Враження в процесі читання та по закінчені. Еммм. Цей шмат буде, я думаю, найдовшим, тому допишу його вже завтра, сорі, сьогодні вже ніяк мені це не під силу…

… ось і завтра настало. А якщо бути більш педантичним — післязавтра. (: Тому, треба вже продовжити. Враження від читання цієї книги деякою мірою висловлені в назві цієї рецензії. Тобто «ШО ЦЕ БУЛО?!» та як це розуміти? Саме такі кричащі питання з’являються одразу ж післе того, як книжку закриваєш. Або після того, як підкорив ще бодай сторінку, або ж після того, як здолав, нарешті, все. Ця проза залишає за собою навіть не питання, а просто якесь відчуття здивованного недоганяння всього, що відбулося. І то недоганяння (ох, вибачте за таке дебильне слово) також є якимось приємним таким, наче якась позитивна осіння меланхолія, або не менш позитивна весняна ейфорія.

Коротше кажучі, я ніяк не шкодую, що, все ж таки, прочитав цю штуку і навіть якби я знав що воно мені дасть і чого не дасть, ще до початку читання, я б все одно прочитав би. До того ж, зараз є ще таке відчуття, що з цієї книжки в мене повливалося щось таке, чого я зараз навіть не помітив, але згодом, цілком можливо, «воно» мені знадобиться й у чомусь допоможе. Може. Ху ноуз?

МИР ДРУЖБА БЛЮЗ

Понравился пост? Поделись им в соцсетях: